Definita cuvantului mal
MAL, maluri, s. n. 1. Margine (îngustă) de pământ situată (în pantă) de-a lungul unei ape; țărm; p. ext. regiune de lângă o apă. ◊ Expr. A ieși la mal = a duce ceva la bun sfârșit, a o scoate la capăt. A se îneca (ca țiganul) la mal = a renunța sau a fi obligat să renunțe la ceva tocmai când țelul era aproape atins. 2. Perete, margine (abruptă) a unui râu, a unui șanț, a unei gropi. ♦ Râpă, prăpastie. ♦ (Reg.) Ridicătură de pământ mai puțin înaltă decât dealul, având coastele cu povârnișuri repezi sau abrupte. ◊ Expr. Un mal de om (sau de femeie), se spune despre un bărbat (sau o femeie) foarte mare. Cât un mal = (despre ființe) mare, mătăhălos. – Cf. alb. mall „munte”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mal
GIMNAZIÁL, -Ă adj. referitor la gimnaziu, de gimnaziu. (< gimnaziu + -al) Vezi definitia »
MISSÁL s.n. (Poligr.) Corp de literă de 48 de puncte tipografice. [< germ. Missal]. Vezi definitia »
TANGENȚIÁL, -Ă, tangențiali, -e, adj. Privitor la tangentă; care este asemănător cu o tangentă. ♦ Fig. (Adesea adverbial) Atins în treacăt; p. ext. indirect, printre altele. [Pr.: -ți-al] – Din fr. tangentiel. Vezi definitia »
HIDROTERMÁL, -Ă adj. referitor la apele termale. ♦ (geol.) proces ~ (sau fază ~ă) = ultima etapă a consolidării magmatice. (< fr. hydrothermal) Vezi definitia »
AUTOSACRAMENTÁL s. n. reprezentație dramatică în Spania, care avea loc de ziua Domnului, după ceremoniile religioase, pe scene improvizate pe străzi. (< fr., sp. autosacramental) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z