Definita cuvantului maleabil
MALEÁBIL, -Ă, maleabili, -e, adj. 1. (Despre metale) Care poate fi întins în foi subțiri la temperatură inferioară aceleia de topire; (despre alte materiale) care poate fi ușor modelat. 2. Fig. (despre oameni, despre caracterul lor etc.) Care se adaptează ușor; adaptabil, mlădios, docil. [Pr.: -le-a-] – Din fr. malléable.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu maleabil
bibíl (bibíluri), s. n. – Broderie cu fire colorate; se aplică mai ales la extremități (mîneci și gît) la cămăși si bluze. – Mr. birbil’u. Ngr. μπιμπίλα „tiv”, μπιμπιλώνω „a broda” (Cihac, II, 639; Gáldi 156). Vezi definitia »
MANEVRÁBIL, -Ă, manevrabili, -e, adj. (Rar; despre sisteme tehnice) Care poate fi manevrat (3), pe cale manuală sau automată. – Din fr. manœuvrable. Vezi definitia »
COMPATÍBIL, -Ă adj. 1. care se împacă sau care poate exista împreună cu altceva; corespunzător, potrivit. ◊ (despre o funcție, o calitate) care se poate exercita simultan cu altceva. 2. (mat.; despre un sistem de ecuații) care admite (aceleași) soluții. 3. (inform.; despre două limbaje sau materiale) care poate schimba informațiile fără intermediar. (< fr. compatible) Vezi definitia »
INATACÁBIL, -Ă adj. Care nu poate fi atacat; (spec.; jur.) care nu se poate ataca pe o cale de atac obișnuită. [Cf. fr. inattaquable]. Vezi definitia »
DISCIPLINÁBIL, -Ă, disciplinabili, -e, adj. Care poate fi disciplinat. – Disciplina + suf. -bil. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z