Definita cuvantului manciurian
MANCIURIÁN, -Ă, manciurieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Manciuriei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Manciuriei sau populației ei, privitor la Manciuria sau la populația ei, originar din Manciuria. {Pr.: -ri-an] – Manciuria (n. pr.) + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu manciurian
FILIGRÁN s.n. 1. Lucrătură artistică de aurărie sau argintărie, formată din fire subțiri întrețesute și având aspect de broderie fină. 2. Desen de fond, transparent, imprimat pe hârtie (mai ales pe monede de hârtie, pe timbre etc.). Var. filigrană s.f. / < fr. filigrane, it. filigrana]. Vezi definitia »
bolocán, bolocáni, s.m. (reg.) om prost, netot. Vezi definitia »
ANDAMAN 1. Arh. Indian situat în Oc. Indian, între G. Bengal și M. Andaman, în terit. Andaman și Nicobar, format din șase ins. vulcanice și coraligene; 6,5 mil. km2; c. 131 mii loc. Climă tropicală musonică. 2. Marea ~, mare a Oc. Indian cuprinsă între Pen. Malacca la E, arh. Andaman și Nicobar la V și Ins. Sumatera la S; 602 km2. Ad. medie: 1.096 m. Ad. max.: 4.198 m. Temp. apei: 26-29 ºC. Salinitate: 30-33 ‰. Vezi definitia »
ORGANICIÁN, -Ă adj., s.m. și f. 1. Organicist. 2. Specialist în chimia organică. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. organicien]. Vezi definitia »
CÂRLÁN, cârlani, s. m. 1. Miel sau ied care a încetat să mai sugă, care a fost înțărcat; miel sau ied până la vârsta de circa un an. 2. Mânz sau cal tânăr, până la vârsta de circa trei ani. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z