Definita cuvantului abraxas
abráxas s. n. cuvânt mistic la gnostici, scris mai ales pe amulete. (< fr. abraxas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu abraxas
plas (-suri), s. n. – Grămadă de fîn, claie mică. – Var. plastă. Bg. plastĭ, sb. plast (Candrea). Vezi definitia »
CHABAN-DELMAS, [șabã delmás], Jacques (1915-2000), om politic francez. Luptător în Rezistență, general de brigadă (1944). Președinte al Adunării Naționale (1958-1969, 1978-1981, 1986-1988). Prim-min. (1969-1972). Vezi definitia »
ATLAS, El ~, ansamblu montan în N Africii, întins de la Oc. Atlantic la M. Mediterană (G. Sirta Mică), în direcția SV-NE, pe c. 2.000 km. Este format din două lanțuri principale de munți: lanțul septentrional, care începe de la str. Gibraltar cu M-ții Rif și se desfășoară apoi de-a lungul țărmului M. Mediterane prin A. Mic (Tell) pînă la Capul Ras ben-Seka, și lanțul meridional, care se înalță pe litoralul Oc. Atlantic în fața Arh. Canare, constituit din trei grupe paralele: A. Înalt (El-Atlas El-Kebir) cu alt. max. de 4.165 m (vf. Djebel Toubkal), alcătuit din roci cristaline în V și calcare în E; A. Mijlociu (El-Atlas El-Moutaouāssit) aflat la N de A. Înalt și Antiatlasul, la S de acesta. A. Înalt se continuă către V cu A. Saharian, care închide, împreună cu cu A. Mic, din N pod. „Chott-urilor”, cu alt. cuprinse între 400 și 1.200 m, populat de numeroase lacuri. Treapta mai coborîtă a munților A. o constituie mesetele marocană și algeriană. Vezi definitia »
BARABAS [bɔrɔbɔș], Mikloș (1810-1898), pictor maghiar din Transilvania. Poetrete, peisaje, într-o manieră academică, cu note de surprindere spontană a oamenilor și locurilor („Mocani sălișteni îndreptîndu-se spre tîrg”). Vezi definitia »
adidas, adidași s. m. 1. picior de porc (vândut în măcelării în anii dictaturii ceaușiste) 2. pantof de sport (indiferent de marcă) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z