Definita cuvantului manivelă
MANIVÉLĂ, manivele, s. f. Pârghie (cotită sau curbă) care servește la acționarea unui mecanism, la transformarea unei mișcări de rotație într-o mișcare rectilinie (și invers) etc. – Din fr. manivelle.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu manivelă
PÉNULĂ s.f. (Liv.) Un fel de manta scurtă, fără mâneci. [< lat. paenula]. Vezi definitia »
COLDCRÉMĂ s.f. Preparat cosmetic pe bază de ceară de albine, conținând o cantitate însemnată de apă. [< engl. cold-cream < cold – rece, cream – cremă]. Vezi definitia »
CÚRSĂ s. f. 1. drum, distanță de străbătut. ◊ traseu parcurs de un curier (I), de un vehicul pe același itinerar, după un orar stabilit. ◊ vehicul care parcurge un astfel de traseu. 2. unghi format de direcția în care se mișcă o navă comercială cu direcția nordului. 3. (fam.) alergătură, umblet. 4. (pl.) alergări de cai. ◊ (fig.) întrecere, competiție. 5. întrecere sportivă în care mai mulți concurenți parcurg repede o anumită distanță. ◊ (alp.) orice ascensiune în munți. 6. mișcare, deplasare rapidă a unui obiect în spațiu. ◊ lungime a drumului parcurs de un piston în cilindru între cele două puncte moarte. (< fr. course, /2/ engl. course) Vezi definitia »
fălticeneáncă s. f., g.-d. art. fălticenéncei; pl. fălticenénce Vezi definitia »
TÍGRĂ, tigre, s. f. (Înv.) Tigroaică. – Din tigru. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z