Definita cuvantului mantou
MANTÓU, mantouri, s. n. Palton sau pardesiu femeiesc. – Din fr. manteau.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mantou
TANGÓU s.n. Dans modern de origine argentiniană, care se dansează în perechi, în cadență de doi timpi; melodia acestui dans. [Acc. și tángo, var. tango s.n. / < fr. , sp. tango]. Vezi definitia »
RULÓU s.n. În gastronomie: 1. Produs de patiserie în formă de sul, umplut cu o cremă, cu frișcă etc. 2. Preparat culinar realizat prin rularea unui aliment în jurul unei umpluturi, precum rulou de șuncă, de pește etc.; rulourile de carne sunt tranșe subțiri de carne (de vițel, de vacă, de curcan), umplute, rulate și brezate la tigaie, numite și șnițele umplute. sin. popietă, din fr. paupiette. Vezi definitia »
RONDÓU1 s.n. Loc circular (amenajat în grădini, în localuri). 2. Manevră de schimbare a direcției unei nave; semn care indică o dată sau de mai multe ori. [Pl. -uri. / < fr. rondeau]. Vezi definitia »
LINGÓU, lingouri, s. n. Bloc de metal sau de aliaj, obținut prin turnare în lingotieră, care urmează să fie prelucrat ulterior. – Din fr. lingot. Vezi definitia »
LASÓU s.n. Frânghie sau curea lungă prevăzută cu un laț, care se leagă de șa și este folosită în America de Sud la prinderea animalelor sălbatice. [< fr. lasso, cf. sp. lazo]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z