Definita cuvantului amniot
AMNIÓT, -Ă, amnioți, -te adj., s. f. 1. Adj. Care are amnios și alantoidă. 2. s. f. (La pl.) Grup de vertebrate al căror embrion are amnios și alantoidă; (și la sg.) animal care face parte din acest grup. [Pr.: -ni-ot] – Din fr. amniotes.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu amniot
POLIGLÓT, -Ă, poligloți, -te, adj. 1. (Adesea substantivat) Care vorbește mai multe limbi. ♦ Care cuprinde sau are în vedere mai multe limbi. Dicționar poliglot. 2. (Rar) Care se referă la un poliglot (1), de poliglot. – Din fr. polyglotte. Vezi definitia »
șoșót, șoșóte, s.n. (reg.) 1. sunet ușor, produs de curgerea liniștită a apei; șopot, susur, murmur. 2. șușoteală. 3. cleveteală. 4. zvon. 5. (reg.; în loc. vb.) a lua în șoșote = a cicăli (pe cineva). Vezi definitia »
ȘROT s. n. 1. primul produs rezultat de la măcinarea cerealelor. 2. material din resturile de semințe oleaginoase după extragerea uleiului, folosit ca furaje pentru vite. 3. carne tocată grosier care intră în compoziția unor salamuri. 4. utilaj compus dintr-un valț și mai multe site. (< germ. Schrot) Vezi definitia »
ACTINÓT s. m. Silicat natural hidratat de calciu, magneziu și fier din grupa amfibolilor, frecvent în șisturile cristaline. – Din fr. actinote. Vezi definitia »
SIMBIÓT, simbioți, s. m. (Biol.) Plantă sau animal care trăiește în simbioză. [Pr.: -bi-ot] – Din fr. symbiote. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z