Definita cuvantului tiriachiu
TIRIACHÍU, -ÍE, tiriachii adj. (Înv.) Amețit (de băutură sau de substanțe narcotice). [Pr.: -ri-a-] – Din tc. tiryaki.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tiriachiu
FILDEȘÍU, -ÍE, fildeșii, adj. (Rar) Alb ca fildeșul (2). – Fildeș + suf. -iu. Vezi definitia »
PRIVILÉGIU, privilegii, s. n. Avantaj, scutire de obligații (către stat), drept sau distincție socială care se acordă, în situații speciale, unei persoane, unui grup sau unei clase sociale ori, în feudalism, orașelor și mănăstirilor; (concr.) act prin care se acordă un avantaj, un drept, o distincție etc. ♦ Spec. (Jur.) Drept conferit de lege unui creditor de a fi preferat celorlalți creditori, în virtutea creanței sale. ♦ P. gener. Drept, avantaj, favoare; împrejurare favorabilă pentru cineva. [Pl. și: (înv.) privilegiuri] – Din fr. privilège, lat. privilegium. Vezi definitia »
mucagiu, mucagii s. m. (înv.) 1. cerșetor care adună mucurile de țigară de pe caldarâm. 2. persoană care îi tapează continuu de țigări pe cei din jurul lui. Vezi definitia »
DISPRÓSIU s. n. element chimic din grupa lantanidelor. (< fr. dysprosium) Vezi definitia »
CONGIÁRIU, -IE I. adj. care se referă la congiariu (II). II. s. n. 1. vas cu o capacitate de un congiu. 2. distribuire gratuită de vin, ulei etc. făcută poporului în vechea Romă. ◊ distribuire de bani, de daruri etc. făcută soldaților sau poporului (de împărați). (< lat. congiarium) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z