Definita cuvantului amnar
AMNÁR, amnare, s. n. 1. Bucată de oțel cu care se lovește cremenea spre a scoate scântei în vederea aprinderii fitilului sau iascăi. 2. (Reg.) Fiecare dintre stâlpii de lemn care se pun la colțurile unei construcții țărănești, pentru a sprijini acoperișul. 3. (Reg.) Mâner de lemn cu ajutorul căruia se învârtește și se fixează sulul la războiul de țesut. 4. (Reg.) Dispozitiv cu ajutorul căruia se ridică sau se coboară fierul lat al plugului. [Var.: (reg.) amânár s. n.] – A + mânar[e] (< lat. manuale).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu amnar
PATRILINIÁR, -Ă adj. (despre sistemul de filiație și de organizare socială) în linie paternă. (< fr. patrilinéaire) Vezi definitia »
TRIUNGHIULÁR, -Ă adj. În formă de triunghi. ♦ (Despre competiții sportive) La care participă reprezentanți a trei țări sau a trei echipe. [Pron. tri-un-ghiu-. / < triunghi, după fr. triangulaire]. Vezi definitia »
SEXAGENÁR, -Ă adj., s.m. și f. (Om) în vârstă de șaizeci de ani. [Cf. fr. sexagénaire, lat. sexagenarius]. Vezi definitia »
FITOZOÁR s.n. (Biol.) Zoofit. [Pron. -zo-ar. / < fr. phytozoaire]. Vezi definitia »
TARTÁR2, tartaruri, s. n. (În mitologia antică) Loc așezat în fundul infernului, în care se presupune că erau chinuiți cei care păcătuiau față de zei; (în credința creștină) iad, infern. [Acc. și: tártar] – Din sl. tarŭtarŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z