Definita cuvantului analog
ANALÓG1, analoguri, s. n. Pupitru înalt, mobil, pe care se pun cărțile de cult în biserica ortodoxă. [Var.: analóghion s. n.] – Din ngr. analóghion.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu analog
copciológ (copcioloáge), s. n. – Șuviță de blană care împodobește dolmanele și hainele de blană. Mag. kapsoló (Drăganu, Dacor., IX, 208). Candrea și DAR propuseseră mag. kapcsolék „adaos”, ipoteză respinsă de Drăganu. În Banat, Gáldi, Dict., 173, pune în legătură cuvîntul mag. cu rom. copcă. Vezi definitia »
ANTROPOLÓG, antropologi, s. m. Specialist în antropologie. – Fr. anthropologue (< gr.). Vezi definitia »
șoroflóg, șoroflógi, s.m. (reg.) om îmbrăcat urât. Vezi definitia »
OMOLÓG, -OÁGĂ adj. 1. (Despre lucruri) Care corespund anumitor reguli, unei legi determinate. 2. (Despre laturi sau fețe în figuri omotetice) Care sunt paralele, de același sens sau de sens contrar. 3. (Despre substanțe organice) Care au funcțiuni și structuri analoage. 4. (Biol.; despre unele organe) Cu structură asemănătoare (și origine comună), dar cu formă și funcțiuni diferite. // s.m. Cel care îndeplinește aceeași funcțiune sau are o ocupație identică cu altcineva. [< fr. homologue, cf. gr. homologos – în armonie]. Vezi definitia »
GINECOLÓG, -Ă, ginecologi, -ge, s. m. și f. Medic specializat în ginecologie. ◊ (Adjectival) Medic ginecolog. – Din fr. gynécologue. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z