Definita cuvantului aromatiza
AROMATIZÁ, aromatizez, vb. I. Tranz. 1. A da un miros sau un gust plăcut unei substanțe cu ajutorul aromatelor1. 2. A obține (prin diverse procedee chimice) o hidrocarbură aromatică. – Din fr. aromatiser, lat. aromatizare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aromatiza
PROBLEMATIZÁ vb. intr. 1. a face din orice lucru o problemă; a complica inutil lucrurile. 2. a crea, a formula probleme. ◊ a sistematiza pe probleme. (< problemat/ic/ + -iza) Vezi definitia »
SCHEMATIZÁ, schematizez, vb. I. Tranz. A da unei opere, unei lucrări etc. un caracter schematic, a prezenta ceva în mod schematic; a simplifica (în mod excesiv). – Din fr. schématiser. Vezi definitia »
CONCEPTUALIZÁ vb. tr. a elabora un concept pornind de la un lucru oarecare; a transpune o teorie în concepte. (<fr. conceptualiser) Vezi definitia »
DEFEMINIZÁ vb. I. refl. A-și pierde caracterele, aptitudinile, obiceiurile de femeie. [< fr. déféminiser]. Vezi definitia »
MAGNETIZÁ, magnetizez, vb. I. Tranz. și refl. 1. Tranz. A face ca un corp să capete, permanent sau temporar, proprietăți de magnet; a transforma în magnet. ◊ Refl. Corpurile feromagnetice se magnetizează ușor.Fig. A exercita asupra cuiva o atracție puternică. 2. Refl. (Fam.) A se ameți de băutură. – Din fr. magnétiser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z