Definita cuvantului asocia
ASOCIÁ, asociez, vb. I. Refl. A se uni, a se grupa cu cineva pentru atingerea unui scop comun. ♦ Refl. și tranz. A lua parte sau a face să ia parte, împreună cu alții, la o acțiune, la o inițiativă etc. [Pr.: -ci-a] – Din fr. associer, lat. associare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu asocia
ACCA LARENTIA (în mitologia romană), zeiță arhaică, protectoarea sarcinii viitoarelor mame și zeiță a morții. Vezi definitia »
TRIÁ, triez, vb. I. Tranz. A împărți un grup de obiecte sau de ființe pe categorii, după anumite criterii, separând, alegând; a selecționa, a clasa. [Pr.: tri-a] – Din fr. trier. Vezi definitia »
,Guematria, stiinta in care literele sunt înlocuite cu valoarea numerelor pe care o ocupă în sistemul numeric ebraic. Vezi definitia »
Eugenia desemnează în general știința care are ca scop îmbunătățirea materialului genetic uman, însăși natura umană, prin ajustarea factorilor de mediu și a condiției umane în general. Vezi John Breck, Darul sacru al vieții, Ed.Patmos, Cluj Napoca, p. 207, citat din Haring, Ethics of Manipulation: Issuses in Medicine, Behavior Control and Genetics, New York: Seabury, 1975, p. 173. Vezi definitia »
chilimia carutei este podeaua acesteia; termenul este intalnit in Oltenia, iar originea acestuia poate veni de la termenul de origine turca (sic!) chilim, care inseamna covor, obiect ce este de regula intins pe podea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z