Definita cuvantului asociație
ASOCIÁȚIE, asociații, s. f. 1. Grupare de persoane creată pentru a atinge un scop comun și organizată pe baza unui statut. 2. Grup de plante format din mai multe specii caracteristice unui anumit mediu de viață. 3. Grupare de molecule, de stele etc. cu însușiri comune. Asociație moleculară. 4. Proprietate a psihicului de a lega între ele mai multe imagini senzoriale, idei etc., apariția unei reprezentări atrăgând în conștiință o altă reprezentare asemănătoare sau întâlnită anterior; legătură între reprezentări, idei etc. pe baza acestei proprietăți. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. association.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu asociație
NECROSPERMÍE s. f. prezența în spermă a spermatozoizilor morți. (< fr. nécrospermie) Vezi definitia »
SUPRAMATURÁȚIE s.f. Stadiu al semințelor și fructelor ajunse la maturitate. [Gen. -iei. / < supra- + maturație]. Vezi definitia »
CLAIRE-VOIE s.n. (Constr.) Împrejmuire cu grilaj; grilaj cu șipci; planșeu din grinzi cu interspații. ♦ (Arhit.) Balustradă exterioară de piatră; (spec.) partea de sus a bisericilor gotice, în care ferestrele, apropiate între ele sau despărțite numai prin menouri ori colonete, formau un etaj aproape în întregime ajurat. [Pron. cler-voá. / < fr. claire-voie]. Vezi definitia »
ANEURINOTERAPÍE s. f. folosirea terapeutică a aneurinei. (< fr. aneurinothérapie) Vezi definitia »
TALKIE-WALKIE s. n. (Tehn.) Walkie-talkie. [Pr.:tóki-uóki] – Din fr. talkie-walkie, după engl. walkie-talkie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z