Definita cuvantului metabolism
METABOLÍSM s. n. Totalitatea proceselor complexe de sinteză, de asimilare (cu înmagazinare de energie), de degradare și de dezasimilare (însoțită de eliberare de energie), pe care le suferă substanțele dintr-un organism viu. ◊ Metabolism bazal = cantitatea de calorii produse într-o oră, în condiții de repaus al organismului, raportată la un metru pătrat din suprafața corpului. – Din fr. métabolisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu metabolism
ROUSSEAUÍSM s.n. Concepția lui Jean-Jacques Rousseau, având la bază principiul revenirii la natură și aplicarea lui în viață și pedagogie. [Pron. ru-so-ism. / < Rousseau – gânditor iluminist și scriitor francez + -ism]. Vezi definitia »
ANTIVEDETÍSM s. n. Atitudine a unui artist, a unui sportiv opusă vedetismului. – Anti- + vedetism. Vezi definitia »
SIGMATÍSM s. n. Defect de pronunție din cauza căruia nu se poate pronunța (bine) sunetul s. ♦ Repetiție greșită a siflantelor. – Din fr. sigmatisme. Vezi definitia »
MACHÍSM2 s.n. Doctrină potrivit căreia bărbatul își face simțită superioritatea față de femeie. [Pr.: ma-císm] (cf. fr. machisme < sp. machismo < macho < lat. mascŭlus) [et. și DRAE] Vezi definitia »
FUNCȚIONARÍSM s. n. Tendință birocratică de a considera problemele din punct de vedere individual, nu general; atitudine indiferentă, lipsită de interes și de devotament față de muncă; birocratism, birocrație. [Pr.: ți-o-] – Din fr. fonctionnarisme (după funcționar). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z