Definita cuvantului marcaj
MARCÁJ, marcaje, s. n. Acțiunea de a marca și rezultatul ei; marcare. 1. (Concr.) Semn aplicat pe un obiect, pe un animal etc. pentru a-l deosebi de altele. ♦ Spec. Semn făcut pe copaci, pe stânci etc. sau pe tăblițe speciale, pentru a indica turiștilor un anumit drum; p.ext totalitatea semnelor care indică un drum turistic; spec. semn convențional care indică ceva (pe o suprafață, pe drumurile rutiere etc.) 2. (Sport) Supraveghere a unor jucători din echipa adversă, pentru a-i împiedica sa întreprindă acțiuni ofensive sau să marcheze (4). 3. (În sintagma) Tabelă de marcaj = tabelă pe care se afișează scorul într-o competiție (sportivă). – Din fr. marquage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu marcaj
CABOTINÁJ s. n. cabotinism. (< fr. cabotinage) Vezi definitia »
LANSÁJ s. n. Oscilațiile verticale ale șasiului unui automobil. – Din fr. lançage. Vezi definitia »
ECLERÁJ s. n. luminare, iluminat. ◊ (pict.) iluminare artificială puternică. ◊ iluminare specială în timpul lucrării unui film. (< fr. éclairage) Vezi definitia »
PLACÁJ s. n. 1. placă de lemn prin încleierea mai multor foi de furnir așezate unele peste altele, servind la confecționarea de mobile, panouri etc. 2. îmbrăcăminte de protecție sau cu caracter estetic din piatră, cărămidă, lemn etc. a unui element de construcție, obiect de lemn etc., pentru a le proteja sau a le da un aspect mai frumos. 3. (rugbi) oprirea din acțiune a unui jucător prin imobilizare cu mâinile. (< fr. placage) Vezi definitia »
GOLAVERÁJ s.n. (Sport) Raportul dintre golurile marcate și cele primite (la fotbal, la handbal etc.). [< engl. goal average]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z