Definita cuvantului marsupial
MARSUPIÁL, marsupiale, s. n. (La pl.) Ordin de mamifere inferioare, a căror femelă are o pungă abdominală în care își ține puii după naștere; (și la sg.) animal care face parte din acest ordin. [Pr.: -pi-al] – Din fr. marsupial.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu marsupial
PASTORÁL, -Ă, pastorali, -e, adj., s. f. 1. Adj. De păstor, păstoresc; p. ext. de la țară. câmpenesc, rustic. 2. Adj. (Despre creații literare) Care zugrăvește în mod idilic viața păstorilor, viața de la țară; bucolic. 3. S. f. Operă literară cu conținut pastoral (2); bucolică. ♦ Compoziție muzicală în care sunt evocate crâmpeie din viața câmpenească, rurală. 4. adj. (Rar) Care aparține pastorilor sau preoților, privitor la pastori sau la preoți. Cârjă pastorală. 5. S. f. Scrisoare publică, cuprinzând îndemnuri și urări, prin care un arhiereu se adresează preoților și credincioșilor cu ocazia sărbătorilor religioase mari sau a altor evenimente importante. – Din fr. pastoral, lat. pastoralis, it. pastorale. Vezi definitia »
a avea ochelari de cal expr. a refuza perceperea realității în întreaga ei complexitate: a fi retrograd. Vezi definitia »
AMIRÁL s.m. I. Cel mai înalt grad în marina militară (care corespunde gradului de general-colonel din armata terestră); militar care are acest grad. ◊ Vas-amiral = navă care poartă pavilionul amiralului. II. Fluture de zi, mare, frumos colorat, ale cărui larve trăiesc pe urzici. [< fr. amiral, cf. it. ammiraglio < ar. amir – șef]. Vezi definitia »
FICȚIONÁL, -Ă adj. bazat pe ficțiune. (< engl. fictional) Vezi definitia »
BAZÁL, -Ă adj. referitor la bază, al bazei. (< fr. basal) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z