Definita cuvantului mastic
MASTÍC, masticuri, s. n. 1. Material fluid sau vâscos alcătuit dintr-un amestec de substanțe minerale sau vegetale, care are proprietatea de a se întări în contact cu aerul și care servește la lipit, chituit, nivelat etc. ♦ Preparat vâscos obținut pe bază de colofoniu și întrebuințat pentru acoperirea rănilor pomilor fructiferi. 2. Suc rășinos aromatic extras din trunchiul și din ramurile unui arbust asiatic (Pistacia lentiscus), care servește la fabricarea masticii, la prepararea unor lacuri, ca fixator pentru parfumuri etc. – Din fr. mastic.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mastic
OCEÁNIC, -Ă CEA-/ adj. referitor la ocean. ◊ specific regiunilor de uscat din apropierea oceanului. ♦ climă ~ă = climă la marginea continentelor, la latitudine medie, caracterizată prin temperaturi dulci și prin abundența precipitațiilor repartizate pe tot timpul anului. (< fr. océanique, lat. oceanicus) Vezi definitia »
VITRIÓLIC, -Ă adj. de natura vitriolului (1). (< fr. vitriolique) Vezi definitia »
ȘEGÁLNIC, -Ă adj. v. șăgalnic. Vezi definitia »
HOLÁRCTIC, -Ă adj. din regiunea temperată și rece a emisferei nordice, cu o oarecare unitate de floră și faună. (< fr. holarctique) Vezi definitia »
ANTIGÉNIC, -Ă adj. Referitor la antigeni. [< fr. antigénique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z