Definita cuvantului veleitar
VELEITÁR, -Ă, veleitari, -e, adj., s. m. și f. (Livr.) 1. Adj. Care manifestă, exprimă, trădează o veleitate. 2. S. m. și f. Persoană care are anumite dorințe, pretenții, ambiții (nejustificate). [Pr.: -le-i-] – Din fr. velléitaire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu veleitar
CONSEMNATÁR, -Ă s.m. și f. Consignatar. [Cf. fr. consignataire, it. consegnatario]. Vezi definitia »
CANKAR [țáncar], Ivan (pseud. lui Oblak Trošan) (1876-1918), scriitor sloven. Nuvele și romane de satiră socială și politică („Sluga Jernej și dreptatea sa”, „Martin Kačur”), piese de teatru. Vezi definitia »
CENZITÁR, -Ă adj. care se bazează pe sens. ♦ sistem ~ = sistem electoral în care dreptul de vot al cetățenilor era stabilit în funcție de averea lor. (< fr. censitaire) Vezi definitia »
ȘINDRILÁR, șindrilari, s. m. Persoană care fabrică sau vinde șindrilă; meseriaș care bate șindrila pe acoperiș; șițar. [Var.: (reg.) șindilár s. m.] – Șindrilă + suf. -ar. Vezi definitia »
OBRĂZÁR, obrăzare, s. n. 1. Plasă deasă de sârmă sau sac de pânză cu care stuparul își acoperă fața pentru a o acoperi de înțepăturile albinelor. 2. Mască metalică cu care se acoperă fața pentru a o proteja în unele sporturi (lupte, sabie, floretă etc.). 3. (Reg.) Țesătură albă, subțire și rară, cu care se acoperă fața (uneori și trupul) mortului. 4. (Pop.) Mască. – Obraz + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z