Definita cuvantului vot
VOT, voturi, s. n. 1. Exprimare a opiniei cetățenilor unui stat în legătură cu alegerea reprezentanților lor în organele de conducere; opinie exprimată de membrii unei adunări constituite în legătură cu o candidatură, cu o propunere sau cu o hotărâre; adeziune dată în acest scop. ◊ Vot de încredere (sau de neîncredere) = vot prin care un parlament aprobă (sau respinge) politica guvernului ori un act al acestuia. Drept de vot = drept al alegătorilor de a-și exprima voința pentru alegerea reprezentanților în organele reprezentative ale statului; sufragiu. 2. Mod de adoptare a hotărârilor de către organele de stat, obștești etc. 3. (În sintagma) Vot de blam = sancțiune prin care o colectivitate organizată își manifestă prin vot dezaprobarea față de o acțiune, de o atitudine etc. a unui membru al ei. – Din fr. vote.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vot
ANTRICÓT, antricoate, s. n. Carne de vacă, de oaie sau de porc provenită din regiunea intercostală; p. ext friptură din această carne; cotlet. – Din fr. entrecôte. Vezi definitia »
MATELÓT s. m. marinar. (< fr. matelot) Vezi definitia »
MOT-Á-MOT = A reproduce ceva cuvant cu cuvant. Vezi definitia »
panacót (-oáte), s. n. – Formă pentru cornuri și chifle. – Megl. pănăcot. Ngr. πιναϰότι ‹ it. pane cotto (Scriban), cf. alb. panikotë, bg. panakoda. Vezi definitia »
HOZRASCIÓT s. n. Gospodărire socialistă. V. gospodărire. – Rus. hozrasčët (prescurtare din hozjajstvennyj rasčët „gospodărire chibzuită”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z