Definita cuvantului vot
VOT, voturi, s. n. 1. Exprimare a opiniei cetățenilor unui stat în legătură cu alegerea reprezentanților lor în organele de conducere; opinie exprimată de membrii unei adunări constituite în legătură cu o candidatură, cu o propunere sau cu o hotărâre; adeziune dată în acest scop. ◊ Vot de încredere (sau de neîncredere) = vot prin care un parlament aprobă (sau respinge) politica guvernului ori un act al acestuia. Drept de vot = drept al alegătorilor de a-și exprima voința pentru alegerea reprezentanților în organele reprezentative ale statului; sufragiu. 2. Mod de adoptare a hotărârilor de către organele de stat, obștești etc. 3. (În sintagma) Vot de blam = sancțiune prin care o colectivitate organizată își manifestă prin vot dezaprobarea față de o acțiune, de o atitudine etc. a unui membru al ei. – Din fr. vote.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vot
TARÓT s.n. Joc de cărți mai lungi și cu alte figuri decât cele obișnuite, folosit mai ales în cartomanție; taroc. (< fr. tarot) Vezi definitia »
MAFIÓT, -Ă adj., s.m. și f. Mafios. [Pron. -fi-ot. / et. incertă]. Vezi definitia »
clópot (clópote), s. n.1. Obiect metalic în formă de pară prevăzut cu o limbă mobilă care produce sunete caracteristice. – 2. Bătaie de clopot, dangăt. – 3. Clopoței, talangă. – 4. În expresia a trage clopotele: a bate clopotul; a bate toba, a trîmbița; Arg., a curta o femeie, a-i face complimente. – 5. Varietate de campanule, Campanula carpatica, Campanula rapunculoides. – Mr. cloput. Sl. klopotŭ „zgomot”, de la klepati „a bate, a trage”, cf. clipi (Miklosich, Slaw Elem., 25; Miklosich, Lexicon, 288; Cihac, II, 64; Conev 57). Sensul de „clopot” nu este cert pentru sl., dar cf. bg. klopot „clopot”, sb. klepet „sunet de talangă”, sb. klepetuša „talangă”. Der. clopoțel, s. m. (talangă; clopot mic; diverse plante din familia campanulaceelor, Campanula glomerata, Campanula medium, Campanula rapunculus, Campanula patula, Campanula alpina, etc.); clopotar, s. m. (persoană care trage clopotele la biserică; persoană care sună din clopoțel; berbec blînd; indiscret); clopotărie, s. f. (atelierul clopotarului); clopoți (var. clopoti), vb. (a trage clopotul; a bate clopotul; a divulga, a trîmbița); clopotniță, s. f. (turn de biserică în care sînt instalate clopotele). Din rom. pare a proveni sb. klopotar „miel blînd”. Vezi definitia »
HOMOZIGÓT s.m. (Biol.) Organism hibrid cu un singur tip de gameți. [< fr. homozygote]. Vezi definitia »
Not much on my mind to speak of, <a href=„hhttp://coumadin-online.ca.cx/ ”> coumadin </a> and [url=http://tramadol-ultram.ca.cx/]tramadol[/url] http://tramadol-ultram.ca.cx/ <a href=„hhttp://coumadin-online.ca.cx/ ”> coumadin </a> and [url=http://tramadol-ultram.ca.cx/]tramadol[/url] http://tramadol-ultram.ca.cx/ <a href=„hhttp://coumadin-online.ca.cx/ ”> coumadin </a> and [url=http://tramadol-ultram.ca.cx/]tramadol[/url] http://tramadol-ultram.ca.cx/ Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z