Definita cuvantului matale
MATÁLE pron. pers. v. mata.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu matale
a o lăsa mai moale expr. 1. a-și reduce eforturile într-o direcție; a se relaxa. 2. a se purta mai frumos cu cei din jur, a fi mai pașnic. 3. a nu mai exagera. Vezi definitia »
Cale negativa de cunoatere a lui Dumnezeu. Functioneaza icercand sa depășească expunerea catafatică (cale pozitiva) printr-o serie de negații. Teologia apofatică, conștientă de incognoscibilitatea lui Dumnezeu și de imposibilitatea cuprinderii Sale conceptuale, încearcă să-L cunoască în ceea ce El nu este. Doi sunt teologii importanți ai veacului nostru care au tratat cu mai multă insistență problema raportului dintre catafatic și apofatic în cunoașterea lui Dumnezeu: Vladimir Lossky și Dumitru Stăniloae. (vezi si catafatică) Vezi definitia »
TÉLE2 s. f. televiziune. (< fr. télé) Vezi definitia »
A ABDICA DE LA PRINCIPIILE SALE: A face, a determina să renunțe la convingerile, ideile, principiile sale. Vezi definitia »
JOULE s.m. Unitate de energie și de lucru mecanic, egală cu lucrul mecanic efectuat de forța de un newton care își deplasează punctul de aplicație cu un metru. [Pron. jul. / < fr., engl. joule, cf. J. P. Joule – fizician englez]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z