Definita cuvantului mau
MAU s. n. (Pop. și fam.; în legătură cu verbe ca „a avea”, „a pierde”, „a-și lua”, „a-și face”) Avânt, elan; energie, vlagă. ◊ Expr. A lua (cuiva) maul = a) a ameți; a face (pe cineva) să-și piardă cunoștința (în urma unei lovituri); b) a pune (pe cineva) în situația să nu mai poată spune nimic. – Cf. scr. mah.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mau
vreau sa aflu eu def. Vezi definitia »
UAU interj. Exclamație care exprimă o emoție puternică, de plăcere sau surprindere (plăcută). (după engl. wow) [MW; în DOOM 2] Vezi definitia »
vreau să mă însor recent Vezi definitia »
S-au propus mai multe traduceri ale termenului „quantum entanglement”: „încurcătură cuantică” „inseparabilitate cuantică”, „corelare”, „întrepătrundere cuantică”, „cuplare”, „legare”, dar toate aceste cuvinte nu au un sens precis în domeniu. De exemplu, termenul „întrepătrundere” nu are sensul dorit, și este folosit mai des în sensul direct. Termenul „inseparabilitate” este folosit tot în sensul său direct. Deși „corelarea” este folosită des în sensul entanglement, termenul de „corelare” este mai cerut în sensul său direct. Ca urmare, propunerea de a se traduce „entanglement” prin entanglare este acceptată de tot mai mulți fizicieni. Deși el necesită adoptarea în limba română a unui cuvânt nou, termenul „entanglare” este înțeles de toți fizicienii și simplifică traducerile, permițând construcții ca de exemplu „particule entanglate”, „fotoni entanglați” etc. Vezi definitia »
AU2 conj. (Înv. și pop.) Sau, ori. – Lat. aut. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z