Definita cuvantului măcelar
MĂCELÁR, măcelari, s. m. Persoană care se ocupă cu tăierea animalelor pentru consum și cu vânzarea cărnii lor; casap. ♦ Fig. Om crud, brutal; ucigaș sângeros. – Lat. macellarius.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu măcelar
NELINIÁR adj. v. HETERODINARE. (Rad.) Operație de amestec, într-un element neliniar, a unor semnale cu frecvențe diferite în scopul obținerii unei translații de frecvență. [DEX '98] Vezi definitia »
DĂBILÁR, dăbilari, s. m. (Înv.) Strângător de biruri. – Dabilă + suf. -ar. Vezi definitia »
ciorogár (-ri), s. m. – Pantofar. Creație expresivă, mai curînd decît din germ. Schuhgarn „ață de cizmărie” (DAR). Probabil identic cu ciorlogar, s. m. (golan), cu același semantism ca cioflingar și ciorofleț, s. m. (zdrențuros), rezultat al unei contaminări cu nătăfleț. Vezi definitia »
EREDITÁR, -Ă, ereditari, -e, adj. 1. (Despre particularități fizice sau psihice) Care se transmite prin ereditate (1). 2. (Despre un bun, un privilegiu etc.) Care se transmite prin moștenire, care se moștenește; moștenit. – Din fr. héréditaire, lat. hereditarius. Vezi definitia »
PREȘCOLÁR, -Ă, preșcolari, -e, adj. Care nu a atins încă vârsta de școală; care se referă la educația, învățământul copiilor sub această vârstă, care aparține acestora. ♦ (Substantivat) Copil care are vârsta între 3 și 6 ani. – Pre1- + școlar (după fr. préscolaire). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z