Definita cuvantului coase
COÁSE, cos, vb. III. Tranz. 1. A fixa, a prinde între ele părțile unei haine sau un petic, un nasture etc. la o haină, trecând prin ele un fir de ață cu ajutorul unui ac. ◊ Expr. A coase petic de petic = a fi zgârcit. 2. A broda. 3. (Med.) A împreuna (cu un fir de mătase, de intestin preparat anume etc. și cu un ac special) marginile unei plăgi. – Din lat. pop. cosere (= consuere).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu coase
REPOUSSÉ PU-SÉ/ adj. inv., s. n. (arte) modelat în metal sau în piele prin percutare interioară destinată a provoca reliefuri; obiect astfel executat. (< fr. repoussé) Vezi definitia »
se foloseste gresit in cazul medicamentelor – de ex. un anume medicament amelioreaza durerea! in cel mai bun caz o atenueaza. Pentru ca: A AMELIORÁ, ameliorez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) îmbunătăți, a (se) îndrepta, a (se) perfecționa. 2. Tranz. A supune ameliorării (2) un animal sau o plantă Vezi definitia »
These are all great comments and suggestions <a href=„http://hoodia.ca.cx/ ”> hoodia </a> and [url=http://weightlosspills.ca.cx/]xenical[/url] http://levitra-pills.ca.cx/ <a href=„http://hoodia.ca.cx/ ”> hoodia </a> and [url=http://weightlosspills.ca.cx/]xenical[/url] http://levitra-pills.ca.cx/ <a href=„http://hoodia.ca.cx/ ”> hoodia </a> and [url=http://weightlosspills.ca.cx/]xenical[/url] http://levitra-pills.ca.cx/ Vezi definitia »
ADÉSE adv. v. adesea. Vezi definitia »
BALETELE RUSE, companie de teatru condusă de Deaghilev. Spectacolele acesteia (care stau la originea baletului modern), inaugurate în 1909, realizează o sinteză a artelor (coregrafie, muzică, pictură). Printre balerinii B.R.: V. Nijinski, A. Pavlova, T. Karsavina, M. Fokin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z