Definita cuvantului deghiza
DEGHIZÁ, deghizez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) îmbrăca în așa fel, încât să nu poată fi recunoscut; a (se) travesti. ♦ Tranz. Fig. A prezenta ceva sub altă formă decât cea adevărată; a ascunde, a masca, a disimula, a camufla. – Din fr. déguiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu deghiza
DEFLUIDIZÁ vb. tr. a îndruma traficul de pe o arteră principală spre una secundară, pentru a-i asigura fluența. (< de1- + fluidiza) Vezi definitia »
DEPOLARIZÁ vb. tr. 1. a micșora gradul de polarizare a luminii (sau a altei radiații electromagnetice). 2. a împiedica inducția și polarizația electrică a unui corp. ◊ a frâna sau a micșora polarizarea electrozilor. (< fr. dépolariser) Vezi definitia »
ÎNSILOZÁ vb. tr. 1. a depozita (cereale, furaje etc.) într-un siloz. 2. a conserva nutrețul verde, supunând plantele unei fermentații lactice. (< în- + siloz) Vezi definitia »
criza, crizez v. r. 1. (deț.) a face accese de furie, a avea crize de nebunie. 2. (glum.) a reacționa impulsiv, a avea o manifestare necontrolată; a critica fără motiv. Vezi definitia »
VULGARIZÁ vb. I. 1. tr. (Rar) A răspândi, a difuza în marile mase (idei, cunoștințe etc.); a populariza. 2. tr. A trata o chestiune în mod simplist, a banaliza. 3. refl. (Despre persoane) A deveni grosolan, vulgar. [< fr. vulgariser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z