Definita cuvantului dependență
DEPENDÉNȚĂ, dependențe, s. f. Situația de a fi dependent; stare de subordonare, de supunere. – Din fr. dépendance.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dependență
VÍELĂ s. f. instrument muzical cu coarde, folosit de trubadurii din sec. XII-XIII, la care vibrarea coardelor se realiza printr-un mecanism cu o manivelă. (< fr., it. vielle) Vezi definitia »
VÁȘNIȚĂ, vașnițe, s. f. (Reg.) Coteț pentru porci. Vezi definitia »
NEOFALÍNĂ s. f. Produs obținut la distilarea țițeiului, constituind un amestec de benzen cu benzină ușoară, întrebuințat la curățarea materialelor textile, a parchetului etc. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néophaline. Vezi definitia »
LIGÚLĂ s. f. 1. formație membranoasă apendiculară între limb și teacă la frunzele de graminee. 2. prelungire laterală, în formă de limbă, a tubului corolei florilor la unele compozee. (< fr. ligule, lat. ligula) Vezi definitia »
SILUÉTĂ s. f. 1. imagine a unei ființe, a unui lucru etc. care se proiectează ca o umbră pe un fond luminos. ◊ desen reprezentând contururile unei ființe, ale unui lucru pe un fond deschis. ◊ desen din placaj sau carton pe care sunt fixate țintele la tir. ◊ element de decor reprezentând tufișuri, profiluri de case. 2. talie zveltă. ♦ (fam.) a face ~ = a deveni zvelt, a slăbi. (< fr. silhouette) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z