Definita cuvantului mărgea
MĂRGEÁ, -ÍCĂ, mărgele, s. f. 1. Boabă (mică) de sticlă, de piatră etc., de forme și culori diferite (înșirată pe ață, cusută pe un veșmânt etc.), folosită ca podoabă; (la pl.) șirag format din asemenea obiecte. 2. (La pl.) Protuberanțe ale pielii de pe capul și gâtul curcanului. 3. (În forma mărgică) Numele dat mai multor plante erbacee din familia gramineelor, cu flori mici, dispuse câte una sau două în vârful unor spiculețe (Melica). – Din lat. margella.Mărgică: cu schimbare de suf.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mărgea
Capacitatea unui organism de a realiza un „echilibru distabil” in conditiile variatiilor care apar in mediul intern. Un exenplu caracteristic in acest sens este oferit de complexul mama-produs de conceptie (embrion, fetus)/ Vezi definitia »
VÂNTREÁ, vântrele, s. f. Pânză de corabie; vetrelă. [Var.: vintreá s. f.] – Cf. sl. vetrilo, rom. vânt. Vezi definitia »
scaderea unei unitati la valoarea initiala – termen uzual in informatica. Exemplu decrementarea unei variabile inseamna a scade 1 la valoarea sa. Vezi definitia »
piscobeceá s.f. (reg.; în loc. adv.) de-a piscobecea = peste cap. Vezi definitia »
poșmógea s.m. sg. (reg.) om bătrân, lipsit de puteri, neputincios, prăpădit, hodorogit; posmoagă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z