Definita cuvantului concubinaj
CONCUBINÁJ, concubinaje, s. n. Conviețuire a unui bărbat cu o femeie fără îndeplinirea formelor legale de căsătorie; căsătorie nelegitimă. – Din fr. concubinage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu concubinaj
MERCANTILÁJ, mercantilaje, s. n. Imprimat folosit în activitatea comercială. – Mercantil + suf. -aj. Vezi definitia »
LITRÁJ s. n. capacitate măsurată în litri a unui recipient. ◊ capacitate cilindrică a unui motor. (< fr. litrage) Vezi definitia »
SONDÁJ s. n. 1. explorare făcută cu o sondă în sol, pe fundul unei ape etc.; prospecțiune. ♦ ~ meteorologic = determinarea condițiilor meteorologice (temperatură, presiune etc.) la un anumit nivel sau la niveluri succesive ale atmosferei. 2. introducere a unei sonde într-o cavitate naturală a organismului ori într-o plagă pentru evacuarea substanțelor nocive sau pentru extragerea unei probe în vederea unei analize. 3. cercetare sumară prin consultarea unor părți dintr-un material. 4. săpătură pentru determinarea profilului geologic sau pentru extragerea probelor necesare analizei solului. ◊ luare de probe dintr-un material compact sau granulat. 5. (în învățământ) acțiune de cunoaștere care se efectuează doar asupra unui fragment considerat ca reprezentativ pentru totalitate. ♦ ~ de opinie = anchetă care urmărește cunoașterea părerilor oamenilor în diferite probleme. (< fr. sondage) Vezi definitia »
APARATÁJ s. n. totalitatea aparatelor într-un anumit domeniu. (după fr. appareillage) Vezi definitia »
ACUPLÁJ, acuplaje, s. n. Dispozitiv demontabil care stabilește legătura între organele de acționare ale unei mașini, care transmite mișcarea de la o piesă la alta. – Fr. accouplage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z