Definita cuvantului constanță
CONSTÁNȚĂ s. f. Însușirea de a fi constant; statornicie; perseverență. – Din fr. constance, lat. constantia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu constanță
NANOELECTRÓNICĂ s. f. tehnologie de fabricare a circuitelor integrate în care dimensiunile elementelor se măsoară în nanometri. (< fr. nanoeléctronique) Vezi definitia »
nojíță, nojíțe, s.f. (pop.; mai ales la pl.) 1. curelușă sau șiret din piele, din păr de animale, din sfoară, din lână cu care se leagă opincile; târsână, nojeală. 2. (reg. deprec.) cal slab și prăpădit. 3. (reg.) legătoare subțire și îngustă; sfoară; curelușă care leagă porțile îmblăciului. 4. (reg.) găurile de pe marginea opincii, prin care trec nojițele; găurile din urechile oilor. 5. (reg.) plantă medicinală cu frunze ca ale liliacului și cu flori albastre. Vezi definitia »
BUBÍȚĂ, bubițe, s. f. Bubuliță. – Bubă + suf. -iță. Vezi definitia »
HARISMĂ, harisme, s.f. 1. Un dar daruit de către Dumnezeu oamenilor. 2. Un dar extraordinar prin care Biserica este mângâiată, întărită și zidită, cel care primește un astfel de dar se numește harismatic. 3. O funcțiune în cadrul Trupului lui Hristos, care este Biserica. /<gr. cάrisma Vezi definitia »
șteáză2, ștéze, s.f. (reg.) 1. stinghie; leaț. 2. fuscel (la scară). 3. băț de lemn pe care se împletesc cu iglița ochiurile de la mreajă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z