Definita cuvantului economizor
ECONOMIZÓR, economizoare, s. n. 1. Instalație pentru încălzirea apei înainte de a o introduce în sistemul de fierbere al cazanului cu abur. 2. Dispozitiv adaptat la carburatorul unui motor cu explozie pentru reducerea consumului de combustibil. – Din fr. économiseur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu economizor
MÂHNITÓR, -OÁRE, mâhnitori, -oare, adj. Care mâhnește. – Mâhni + suf. -tor. Vezi definitia »
MONITÓR, -OÁRE s.m. și f. 1. Elev care, în anumite sisteme de învățământ, este pus să învețe sau să supravegheze un număr de elevi, colegi de ai săi. 2. Supraveghetor (mai ales în munca expusă radiațiilor ionizate). // s.n. Titlu al anumitor ziare sau publicații periodice. [< fr. moniteur, cf. lat. monitor]. Vezi definitia »
LĂCȘÓR s. n. v. lăcușor. Vezi definitia »
ZĂBOVITÓR, -OÁRE, zăbovitori, -oare, adj. (Înv.) Zăbavnic. – Zăbovi + suf. -tor. Vezi definitia »
REDRESÓR, -OÁRE I. adj. care redresează. II. s. n. 1. aparat, instalație care transformă curentul electric alternativ în curent continuu. 2. sistem de lentile sau de prisme pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ◊ (med.) aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol. (< fr. redresseur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z