Definita cuvantului electronic
ELECTRÓNIC, -Ă, electronici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care aparține electronilor sau electronicii, privitor la electroni sau la electronică. 2. S. f. Știință care studiază fenomenele legate de mișcarea în diferite medii a particulelor încărcate electric, interacțiunea dintre aceste particule, producerea lor etc., precum și construcția și studiul dispozitivelor și aparatelor care funcționează pe baza acestor fenomene. ♦ Ramură a tehnicii care se ocupă cu producerea dispozitivelor, aparatelor etc. electronice (1). – Din fr. électronique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu electronic
SINÓPTIC, -Ă I. adj. care permite o privire generală. ♦ meteorologie ~ă = ramură a meteorologiei care reprezintă și analizează mișcările de ansamblu ale atmosferei; hartă ~ă = hartă cu date meteorologice culese simultan în diferite localități, servind la prognozarea timpului pentru următoarele ore sau zile. II. s. f. metodă de lucru a meteorologiei din analiza sinoptică a vremii. (< fr. synoptique, gr. synoptikos) Vezi definitia »
poftárnic, poftárnică, adj. (înv. și reg.) foarte doritor, pofticios, lacom; poftalnic. Vezi definitia »
CIUPÍC s. m. v. cipic. Vezi definitia »
ANTROPOLÓGIC, -Ă adj. referitor la antropologie. ♦ școală ~ă = a) școală întemeiată de Lombroso, care concepea infracțiunea ca un produs al factorilor biologici, iar pe infractor ca un tip înnăscut de „om criminal”; b) orientare sociologică care susține în mod eronat că viața socială a popoarelor este determinată de caracteristicile anatomo-fiziologice ale rasei. (< fr. anthropologique) Vezi definitia »
ANÓDIC, -Ă adj. referitor la anod. (< fr. anodique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z