Definita cuvantului dezarticulat
DEZARTICULÁT, -Ă, dezarticulați, -te, adj. 1. (Despre oase) Ieșit, sărit din articulații; dislocat. 2. Fig. Incapabil de mișcări coordonate; (despre mișcări) care arată, trădează lipsă de coordonare; dezordonat. 3. (Despre membre sau părți ale lor) Amputat la nivelul unei articulații. 4. (Rar; despre cuvinte și despre sunetele vorbirii) Rău articulat, pronunțat neclar. – V. dezarticula.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dezarticulat
CADRILÁT, -Ă adj. (despre țesături, haine) cu desene rezultate din linii care se întretaie în formă de pătrate sau romburi. (< fr. quadrillé) Vezi definitia »
ABONÁT, -Ă, abonați, -te, s. m. și f. Persoană care folosește un abonament. – V. abona. Vezi definitia »
NEPOLARIZÁT adj. v. LUMINĂ (I. 1.). Radiație sau complex de radiații electromagnetice emise de corpuri incandescente (cu sau fără flacără) sau luminescente și care impresionează ochiul omenesc; efectul acestei radiații. ◊ Lumină albă = lumină mijlocie a zilei, care conține toate radiațiile spectrului vizibil. Lumină rece = lumină care conține un număr foarte mic de radiații infraroșii și care are un efect termic redus. Lumină monocromatică = lumină formată din radiații de o singură culoare spectrală. Lumină compusă = lumină care conține radiații de mai multe lungimi de undă. Lumină naturală = lumină complet nepolarizată, caracterizată prin diversitatea direcțiilor de oscilație ale radiațiilor electromagnetice care o compun, distribuite uniform în jurul direcției de propagare. [DEX '98] Vezi definitia »
creat de om.de exemplu lac antropic (facut de om) Vezi definitia »
CEAT-PÁT adv. v. ceac-pac. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z