Definita cuvantului distrugător
DISTRUGĂTÓR, -OÁRE, distrugători, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care distruge; nimicitor, distructiv. 2. S. n. Navă de luptă de tonaj mediu și cu viteză mare, fără cuirasă, care dispune de armament de artilerie, rachete și torpile; contratorpilor. – Distruge + suf. -ător (după fr. destructeur).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu distrugător
CRUCIȘĂTÓR, crucișătoare, s. n. Navă de război rapidă, mai ușoară decât cuirasatul, care servește ca avangardă într-o escadră, la recunoașteri etc. – [În]crucișa + suf. -ător. (După fr. croiseur). Vezi definitia »
LITOMETEÓR, litometeori, s. m. (Met.) Particulă de rocă în suspensie sau transportată de vânt, aflată în compoziția atmosferei. [Pr.: -te-or] – Din engl. littometeor. Vezi definitia »
INDUCTÓR, -OÁRE adj. (Electr.) Care produce un câmp electromagnetic ce acționează asupra unui organ; care produce, transmite un curent de inducție. // s.n. 1. Parte a unei mașini electrice în care se formează curentul de inducție. 2. Mic generator electric manual care funcționează prin inducție electromagnetică. [Cf. fr. inducteur]. Vezi definitia »
AUTOCAPTÓR s.n. Aparat cu care se iau probe de aer din lucrările miniere subterane. [Et. incertă]. Vezi definitia »
LAMPADOFÓR s. m. 1. (la vechii greci) purtător de torță la ceremoniile religioase. 2. cel care continuă, extinde și consolidează o concepție, un mod de gândire, un stil etc. (< fr. lampadophore, gr. lampadephoros) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z