Definita cuvantului diviza
DIVIZÁ, divizez, vb. I. Tranz. și refl. 1. A (se) împărți în mai multe părți, grupuri etc. ♦ Tranz. (Spec.) A efectua o împărțire aritmetică. ♦ Tranz. (Spec.) A trasa diviziuni pe un instrument de măsură. 2. A face să nu se mai înțeleagă sau a nu se mai înțelege între ei; a (se) despărți, a (se) izola; a (se) dezbina. – Din fr. diviser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu diviza
VALORIZÁ vb. tr. 1. (fil.) a formula judecăți de valoare. 2. (ec.; despre stat) a influența (prețurile) în favoarea producătorilor, a ridica artificial prețurile; a subvenționa (vânzările) pentru menținerea prețurilor. (< fr. valoriser) Vezi definitia »
MATERIALIZÁ, materializez, vb. I. Tranz. și refl. A face să devină sau a deveni material, a da sau a căpăta formă materială, a (se) transpune în viață; a (se) concretiza. [Pr.: -ri-a-] – Din fr. matérialiser. Vezi definitia »
ORGANIZÁ, organizez, vb. I. Tranz. A face ca un grup social, o instituție etc. să funcționeze sau să acționeze organic (repartizând însărcinările și coordonându-le conform unui plan adecvat); a stabili și a coordona mijloacele tehnice, economice, administrative, astfel încât să permită executarea în condiții optime a unui proces. ♦ Refl. A proceda metodic și ordonat în acțiunile sale, a-și coordona acțiunile orientându-se după un plan; a-și strânge și a-și întări forțele. ♦ A pregăti temeinic o acțiune după un plan bine chibzuit; a întocmi, a alcătui, a aranja, a orândui. – Din fr. organiser. Vezi definitia »
SPITALIZÁ, spitalizéz, vb. I. Tranz. A interna pe cineva într-un spital pentru tratament medical. – Spital + suf. -iza. Vezi definitia »
analiza literaturii concentrata pe cuvinte si gramatica pana la excluderea din context a meritului literar Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z