Definita cuvantului fasona
FASONÁ, fasonez, vb. I. Tranz. A da unui obiect o anumită formă (în urma unui proces de prelucrare). ♦ Fig. (Rar) A forma, a modela caracterul, personalitatea etc. cuiva. – Din fr. façonner.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fasona
caihaná, caihanále, s.f. (înv.) locul unde se țin caicele (v.). Vezi definitia »
SUSPICIONÁ vb. tr. a suspecta. (după it. sospicciare, lat. suspicere) Vezi definitia »
AUTOAPROVIZIONÁ vb. refl. a se aproviziona prin posibilități proprii. (< auto1- + aproviziona) Vezi definitia »
OBSTINÁ vb. I. refl. (Liv.) A se îndârji, a se încăpățâna. [P.i. -nez și obstín, 3,6 -nează. / < fr. (s')obstiner) Vezi definitia »
buna seara VEȘNICÍE, veșnicii, s.f.Durată care nu are nici început, nici sfârșit, care nu se supune nici unei determinări temporale... DURÁTĂ, durate, s.f. Interval de timp in care se petrece, se desfășoară o acțiune; timpul cât durează ceva. Daca durata este interval de timp atunci vesnicia nu este durata. „Veșnicia nu înseamnă timp nesfârșit. Așa ceva nu există, cum nu există spații fără dimensiune. Veșnicia este o stare în care timpul nu mai există (Apocalipsa 10:6). Filosoful Boethius a dat o definiție, în mare, acceptată de Biserica Creștină. Veșnicia este possia totală, simultană și perfectă, a unei vieți complete. Cum a spus gânditorul grec Parmenide>: Veșnicia este întreagă, unică. În veșnicie nimic n-a fost sau va fi. Totul este deodată, complet, continuu.” Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z