Definita cuvantului favoriza
FAVORIZÁ, favorizez, vb. I. Tranz. 1. A fi favorabil, prielnic, a înlesni ivirea unui eveniment, desfășurarea sau realizarea unei acțiuni etc., a avantaja. 2. A acorda cuiva un avantaj cu preferință față de alții; a acorda favoruri în mod abuziv și nemeritat. – Din fr. favoriser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu favoriza
COLONIZÁ vb. tr. 1. a transforma în colonie un teritoriu, o țară. 2. a popula cu coloniști (o țară, un teritoriu cucerit). 3. a popula regiuni din propria țară cu oameni aduși din alte regiuni. ◊ a introduce o specie de vânat într-un teren în care nu a existat. (<fr. coloniser) Vezi definitia »
FLUIDIZÁ vb. I. tr., refl. A (se) transforma, a (se) preface într-un mediu cu fluiditate pronunțată; fluidifica. [Pron. flu-i-. / < fr. fluidiser]. Vezi definitia »
BESTIALIZÁ vb. I. refl. A deveni bestial. [Pron. -sti-a-. / < fr. bestialiser]. Vezi definitia »
ANCHILOZÁ, anchilozez, vb. I. Tranz. și refl. A produce sau a căpăta o anchiloză. ♦ Refl. Fig. A deveni sclav al rutinei, căpătând deprinderi de lucru mecanice. – Din fr. ankyloser. Vezi definitia »
SEMNALIZÁ, semnalizéz, vb. I. Tranz. A da, a transmite semnale (la distanță); a comunica prin semnale. – Semnal + suf. -iza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z