Definita cuvantului filologie
FILOLOGÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul culturii scrise a popoarelor, în special cu studiul textelor vechi și al operelor literare din punct de vedere al limbii, al influențelor suferite, al modului în care ni s-au transmis și al autenticității, precum și cu editarea lor. – Din fr. philologie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu filologie
ISCHIALGÍE s.f. Nevralgie sciatică. [Pron. -schi-al-, gen. -iei. / < fr. ischialgie, cf. gr. ischion – șold, algos – durere]. Vezi definitia »
STÁDIE s. f. 1. vechi instrument pentru măsurarea distanței dintre două puncte. 2. miră pentru măsurători cu luneta stadimetrică. (< fr. stadia) Vezi definitia »
CINEDENSIGRAFÍE s. f. metodă de investigație a inimii, a vaselor pulmonare și a plămânilor, bazată pe fenomenul impresionării variate, a unor celule fotoelectrice în funcție de densitatea unui fascicul de raze roentgen. (< fr. cinédensigraphie) Vezi definitia »
HISTOFIZIOLOGÍE s. f. Ramură a histologiei și a fiziologiei care studiază funcțiile celulei și ale țesuturilor organismului. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. histophysiologie. Vezi definitia »
PELOIDOTERAPÍE s.f. (Med.) Fangoterapie. [Pron. -lo-i-, gen. -iei. / et. incertă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z