Definita cuvantului foraj
FORÁJ, foraje, s. n. 1. Ansamblul operațiilor care se efectuează pentru a construi o sondă; forare. 2. Ansamblul operațiilor de fărâmare sau de așchiere a rocilor din pragul găurii de sondă, care se execută în vederea adâncirii acesteia. 3. (Rar) Gaură de sondă. – Din fr. forage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu foraj
AMPENÁJ s. n. 1. organ de stabilizare și de comandă din planuri fixe și mobile, în partea din spate a fuzelajului unui avion. ◊ aripioarele unui proiectil, ale unei bombe de avion. 2. aripa unei săgeți. 3. dispozitiv al unei giruete care indică direcția vântului. (< fr. empennage) Vezi definitia »
FARDÁJ s. n. 1. (mar.) material lemnos etc. cu rolul de a separa și proteja încărcătura unei nave; dunaj. 2. (com.) camuflare a mărfurilor avariate îndărătul celor bune. (< fr. fardage) Vezi definitia »
RODÁJ, rodaje, s. n. Punere în funcțiune a unui motor nou fără a-l forța, în scopul netezirii și ajustării suprafețelor de contact în mișcare ale pieselor componente; perioadă în care un motor funcționează în acest fel. – Din fr. rodage. Vezi definitia »
SURVOLÁJ s.n. Survolare, survol. [Cf. fr. survolage]. Vezi definitia »
PERSONÁJ s. n. 1. persoană, erou într-o operă literară, muzicală, cinematografică. ◊ persoană care îndeplinește un rol într-o anumită întâmplare. 2. om cu vază; personalitate. (< fr. personnage, it. personaggio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z