Definita cuvantului friguros
FRIGURÓS, -OÁSĂ, friguroși, -oase, adj. 1. (Despre locuințe) Care se încălzește greu și insuficient, care nu păstrează căldura, care nu apără de frig. ♦ Care are o temperatură scăzută, care răspândește frig; rece. 2. (Despre ființe) Care rezistă greu la frig, care nu suportă bine frigul. ♦ Înfrigurat. – Din lat. frigorosus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu friguros
SUBERÓS, -OÁSĂ adj. (Despre țesuturi) Format din celule cu membranele suberificate; care are consistența plutei. [< fr. subéreux]. Vezi definitia »
CANGRENÓS, -OÁSĂ adj. Cu aspect de cangrenă, ca o cangrenă. [Var. gangrenos, -oasă adj. / cf. it. cangrenos, fr. gangreneux]. Vezi definitia »
ABANÓS s. m. Lemnul unor specii de copaci exotici, mai ales din India, greu, tare, foarte durabil, de culoare neagră, folosit pentru fabricarea unor mobile de lux, a instrumentelor muzicale de suflat etc.; eben (Dyospyros).Păr de abanos = păr de culoare neagră lucioasă. – Din tc. abanoz. Vezi definitia »
păgâniciós, păgânicioásă, adj. (înv.) păcătos. Vezi definitia »
VÂNJÓS, -OÁSĂ, vânjoși, -oase, adj. Puternic, viguros; musculos. ♦ Fig. Înzestrat cu forță morală, cu tărie de caracter. – Vânj + suf. -os. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z