Definita cuvantului mătura
MĂTURÁ, mắtur, vb. I. 1. Tranz. și intranz. A curăța o suprafață de praf, de gunoi etc. cu mătura (1); a strânge, a îndepărta praful, gunoiul etc. cu mătura. ♦ Tranz. A atinge în trecere. 2. Tranz. P. anal. (Despre vânt, ape) A purta, a duce cu sine; a lua cu sine praful, gunoiul etc.; a străbate cu repeziciune o suprafață, îndepărtând totul din cale. 3. Tranz. Fig. A înlătura pe cineva sau ceva, a da la o parte; a alunga, a azvârli, a goni. – Din mătură.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mătura
năsturá, năsturéz, vb. I (înv.) 1. a încheia o haină cu nasturi. 2. a pune, a coase nasturi la o haină. Vezi definitia »
ANURADHAPURA, oraș în N statului Sri Lanka, reșed. provincială; 38 mii loc. (1986). Centru comercial pentru orez. Turism. Fundat în sec. 5 î. Hr. A. devine cap. celui mai vechi regat singhalez, iar din sec. 3 î. Hr. pînă astăzi principalul centru sacru al budismului din ins. Ceylon. Decade în sec. 10. Vestigii arheologice. Vezi definitia »
TRANSLITERÁ vb. tr. a face o transliterație. (< fr. translitérer) Vezi definitia »
înfierá pers. 3 sg. înfieréază, vb. I (reg., înv.) 1. (despre păr, mustăți) a începe să crească, a da, a miji. 2. (despre oala pusă la foc) a da în fiert (când se ridică bulbucii la suprafața apei). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z