Definita cuvantului măturător
MĂTURĂTÓR, -OÁRE, măturători, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană care se ocupă cu măturatul străzilor. 2. S. f. Vehicul cu tracțiune mecanică, prevăzut cu o mătură mare circulară și cu o perie în formă de sul lung rotitor, cu care se mătură străzile. – Mătura + suf. -ător.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu măturător
TEȘITÓR, teșitoare, s. n. Unealtă construită dintr-o tijă de oțel cu una sau cu ambele extremități tronconice, folosită la ieșirea găurilor cilindrice. – Teși + suf. -tor. Vezi definitia »
EIDOFÓR s. n. instalație pentru proiecția imaginilor de televiziune pe ecran cinematografic. (< fr. eidophore, engl. eidofor) Vezi definitia »
PREPARATÓR, -OÁRE I. adj. care prepară; preparatoriu. II. s. m. f. 1. persoană care combină anumite materiale etc. spre a obține un produs nou, a îmbunătăți calitatea unor produse etc. 2. membru al corpului didactic universitar (inferior în grad asistentului) care ajută pe profesori în activitatea științifică și didactică cu studenții. 3. meditator. (< fr. préparateur, lat. praeparator) Vezi definitia »
SECUNDIFLÓR, -Ă adj. cu florile întoarse în aceeași parte. (< lat. secundiflorus, fr. secondiflore) Vezi definitia »
zaharificatór s. n., pl. zaharificatoáre Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z