Definita cuvantului navă
NÁVĂ, nave, s. f. 1. Vehicul construit, amenajat și echipat pentru a pluti și a se deplasa pe (și sub) apă, în scopul efectuării transporturilor de mărfuri sau de oameni, executării unor lucrări tehnice etc., vas. 2. (Adesea urmat de determinări) Aeronavă; spec. aeronavă pentru zborurile extraterestre. 3. Naos. – Din fr. nave, lat. navis, it. nave.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu navă
rostopálă, rostopále, s.f. (reg.) 1. pală mare de fân. 2. vârtej. 3. ropot (de ploaie). 4. iuțeală. Vezi definitia »
LINIATÚRĂ, liniaturi, s. f. Ansamblul liniilor orizontale sau verticale imprimate pe o foaie, un caiet, un registru etc. [Pr.:-ni-a-] – Din germ. Lineatur. Vezi definitia »
ALBÁDĂ s.f. (Liv.) Alboradă. [Pl. -de. / < sp. albada]. Vezi definitia »
FLÉȘĂ, fleșe, s. f. 1. Acoperiș foarte înalt, în formă de piramidă sau de con, folosit, mai ales în evul mediu, la construcțiile monumentale ale bisericilor. 2. Partea din spate a afetului unui tun. 3. Procedeu ofensiv la scrimă, constând din deplasarea energică și rapidă a corpului înainte. – Din fr. flèche. Vezi definitia »
ACIDOREZISTÉNȚĂ s.f. Rezistență la acțiunea unui acid. ♦ Proprietate a unor bacterii de a rezista la acțiunea decolorantă a acizilor. [< acidorezistent]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z