Definita cuvantului oportunism
OPORTUNÍSM s. n. Atitudine lipsită de principialitate a unei persoane care, pentru a-și satisface interesele personale, adoptă și aplică, după împrejurări, principii și păreri diferite. – Din rus. opportunizm, fr. opportunisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oportunism
MIOSPÁSM, miospasme, s. n. (Med.) Contracție musculară spasmodică; crampă musculară. [Pr.: mi-o-] – Din fr. myospasme. Vezi definitia »
SARDANAPALÍSM s.n. (Liv.) Viață decăzută; mod de trai decadent. [< fr. sardanapalisme]. Vezi definitia »
FORDÍSM s. n. sistem de organizare a muncii și de salarizare care urmărește sporirea maximă a intensității muncii prin divizarea extremă a acesteia pe operații organizate în flux continuu, pe bandă rulantă. (< fr. fordisme) Vezi definitia »
ANARHOSINDICALÍSM s. n. Curent din mișcarea sindicală internațională influențat de ideile anarhismului. – Din fr. anarcho-syndicalisme, rus. anarhosindikalizm. Vezi definitia »
PLUTONÍSM s.n. 1. Totalitatea fenomenelor și a proceselor geologice legate de formarea magmelor în adâncime și de mișcările acesteia. 2. Teorie care atribuie căldurii subterane rolul primordial în procesul de formare a rocilor. [< fr. plutonisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z