Definita cuvantului nevrotic
NEVRÓTIC, -Ă, nevrotici, -ce, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care suferă de nevroză. 2. Adj. Care aparține nevrozei, privitor la nevroză, care are caracterul unei nevroze. ♦ Care provoacă nevroză. – Din fr. névrotique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nevrotic
MASTÍC s.n. 1. Rășină de origine vegetală, provenită dintr-un arbore exotic. 2. Masă formată dintr-un amestec de substanțe minerale sau organice, care se întărește în contact cu aerul. 3. Substanță pe bază de colofoniu, întrebuințată pentru ungerea rănilor la pomi. [< fr. mastic, cf. gr. mastiche]. Vezi definitia »
CISTOSCÓPIC, -Ă adj. Referitor la cistoscopie. [< fr. cystoscopique]. Vezi definitia »
PATÉTIC, -Ă I. adj. 1. care impresionează puternic, plin de patos; mișcător, emoționant, duios. 2. (despre nervi) care inervează globul ocular. II. s. n. categorie estetică desemnând însușirea unei situații sau a unei opere de artă de a provoca emoții puternice, de a impresiona. (< fr. pathétique, germ. pathetisch, lat. patheticus) Vezi definitia »
SEROTERÁPIC, -Ă adj. Referitor la seroterapie. [< fr. sérothérapique]. Vezi definitia »
FARAÓNIC, -Ă, faraonici, -ce, adj. (Rar) Care aparține faraonilor, privitor la faraoni. – Din fr. pharaonique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z