Definita cuvantului părere
PĂRÉRE, păreri, s. f. 1. Opinie, punct de vedere; concepție, idee, credință. ◊ Expr. A fi de părere = a crede, a socoti, a considera. A(-și) da cu părerea (ori câte o părere) = a opina; a crede, a considera, a aprecia. A fi de aceeași părere (cu cineva) = a fi de acord (cu cineva). A fi de altă părere = a crede altceva, a nu fi de acord. Părere de bine = bucurie, satisfacție, mulțumire. Părere de rău = mâhnire, căință, regret, invidie. 2. Iluzie, închipuire. ◊ Loc. adv. Într-o părere = într-o doară; la întâmplare. ♦ (Concr.) Arătare, nălucire, vedenie, fantomă. ◊ Expr. O părere de... = o cantitate infimă de... – V. părea.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu părere
AUTOOXIDÁRE s. f. oxidare lentă cu ajutorul oxigenului din aer. (după fr. auto-oxydation) Vezi definitia »
DENICOTINIZÁRE s.f. Acțiunea de a denicotiniza și rezultatul ei. [< denicotiniza]. Vezi definitia »
AMELIORÁRE, ameliorări, s. f. Acțiunea de a (se) ameliora și rezultatul ei; îmbunătățire, îndreptare. [Pr.: -li-o]. Vezi definitia »
COLONIZÁRE s.f. Acțiunea de a coloniza și rezultatul ei. ◊ Colonizarea vânatului = introducerea unei specii de vânat într-un teren în care nu a existat. [< coloniza]. Vezi definitia »
ELECTROAPRÍNDERE s. f. aprindere prin scânteie electrică a combustibilului din amestecul carburant în cilindrul unui motor cu ardere internă. (< electro- + aprindere) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z