Definita cuvantului păsat
PĂSÁT s. n. 1. Semințe de mei (decorticate și adesea pisate); p. ext. boabe de porumb sau, rar, de alte cereale, pisate sau măcinate mare. ◊ Expr. A face (pe cineva) păsat = a nimici, a face (pe cineva) pilaf. 2. (Bot.; reg.) Mei. 3. Mâncare preparată din păsat (1) fiert, care se mănâncă cu lapte, cu unt și brânză etc.; terci de mălai sau de făină. ◊ Expr. A-i curge (sau a-i cădea, a-i pica etc.) (cuiva) lapte (sau miere) în păsat = a-i merge bine (cuiva); a izbuti în toate. A fi lapte cu păsat sau a fi păsat dulce = a fi lucru bun și plăcut (de mare folos pentru cineva). – Lat. pinsatum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu păsat
MISIONARIÁT s.n. Funcția misionarului. [Pron. -ri-at. / < fr. missionnariat]. Vezi definitia »
SUPERFOSFÁT s. m. 1. îngrășământ agricol pe bază de fosfat, conținând, în principal, fosfat de calciu. 2. produs prin descompunerea apatitelor și fosforitelor cu ajutorul acidului sulfuric sau fosforic. (< fr. superphosphate) Vezi definitia »
PLAGIÁT1, plagiate, s. n. Acțiunea de a plagia; plagiere. ♦ (Concr.) Operă literară, artistică sau științifică a altcuiva, însușită (integral sau parțial) și prezentată drept creație personală. [Pr.: -gi-at] – Din fr. plagiat. Vezi definitia »
CLIȘEIZÁT, -Ă, clișeizați, -te, adj. (Rar) Șablonizat. [Pr.: -șe-i-] – V. clișeiza. Vezi definitia »
GARANTÁT, -Ă adj. (despre mărfuri, obiecte etc.) a cărui funcționare sau valoare sunt asigurate de fabricant sau vânzător. ◊ (adv.) sigur, neîndoielnic. (< garanta) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z