Definita cuvantului picheta
PICHETÁ, pichetez, vb. I. Tranz. A marca punctele unei alinieri, ale unei măsurători etc. prin picheți3 (II) înfipți în pământ. ♦ A bate picheți3 (II) în pământ (pentru a marca ceva). – Din fr. piqueter.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu picheta
COTÁ, cotez, vb. I. Tranz. 1. A însemna, a marca, a numerota potrivit unei anumite ordini. 2. A stabili cursul acțiunilor, titlurilor de creanță etc. (la bursă). ♦ A introduce efecte la bursă. ♦ Intranz. (Despre titluri, acțiuni, hârtii) A avea o anumită valoare, un anumit curs la bursă. 3. Fig. A aprecia, a prețui, a evalua, a considera. 4. A înscrie, pe un desen tehnic, prin linii și cifre, dimensiunile obiectului reprezentat. – Din fr. coter. Vezi definitia »
ARETÁ vb. intr. a ponta3 (I). (< fr. arrêter) Vezi definitia »
FILETÁ, filetez, vb. I. Tranz. A realiza fileturi la o piesă. – Din fr. fileter. Vezi definitia »
BERGAMOTA, bergamote, s.f. 1. Fructul in formă de pară a unui arbore din familia citricelor (Citrus aurantium), originar din Asia de sud-vest. 2. Ulei aromatic extras din florile acestui arbore (1). – It. -bergamotta., tc. armudu (para beiului) Vezi definitia »
(Agr.)Substanta azotoasa, abundenta in semintele fanerogamelor si care constituie ca si amidonul, o substanta de rezerva. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z