Definita cuvantului plachie
PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, cu pește, cu ciuperci sau numai cu grăsime. – Din ngr. plaki.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plachie
MERCERÍE, (3) mercerii, s. f. 1. (Cu sens colectiv) Articole mărunte care servesc la cusut și ca accesorii la îmbrăcăminte (ață, nasturi, copci etc.). 2. Negoț cu astfel de articole. 3. Magazin de mercerie (1). – Din fr. mercerie. Vezi definitia »
MICROFOTOGRAFÍE, microfotografii, s. f. 1. Fotografie reprezentând imaginea mărită a unor ființe sau obiecte microscopice, obținută cu ajutorul unui aparat fotografic adaptat la un microscop. ♦ Fotografie de dimensiuni foarte mici, care, pentru a permite să i se distingă amănuntele, trebuie mărită. 2. Tehnica obținerii microfotografiilor (1). – Din fr. microphotographie. Vezi definitia »
DISMIMÍE s.f. (Med.) Tulburare a capacității de exprimare prin gesturi unice. [Gen. -iei. / < fr. dysmimie, cf. gr. dys – dificil, mimia – imitație]. Vezi definitia »
jitniceroáie s.f. (înv.) soția jitnicerului v. Vezi definitia »
DECONGELÁȚIE, decongelații, s. f. Decongelare. [Var.: decongelațiúne s. f.] – Din fr. décongélation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z