Definita cuvantului plută
PLÚTĂ2, plute, s. f. 1. Specie de plop ale cărui ramuri cresc aproape de la baza trunchiului, dând coroanei o formă de piramidă lungă și îngustă; plutaș2 (Populus pyramidalis). 2. Material gros, neted, poros, impermeabil, elastic și mai ușor decât apa, obținut din stratul exterior al scoarței unor specii de stejar și folosit pentru fabricarea dopurilor, a colacilor de salvare, ca material izolant, în construcția avioanelor etc., suber. ♦ (Rar) Dop fabricat din plută2. ♦ Bucată de lemn sau de alt material ușor care se leagă de sfoara undiței pentru a o face să plutească la suprafața apei. ♦ Bucățică de lemn ușor în care se înfige fitilul candelei. – Din scr. plut.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plută
HUNGARÍSTICĂ s. f. știință care studiază limba, cultura și literatura maghiară; hungarologie. (< germ. Hungaristik) Vezi definitia »
stávă s. f., pl. stave (stăvi) Vezi definitia »
AMBUSCÁDĂ s. f. 1. loc ascuns de unde se pândește inamicul pentru a-l surprinde. 2. acțiune la luptă în care inamicul este atacat prin surprindere. ◊ (fam.) capcană. (< fr. embuscade) Vezi definitia »
PROLACTÍNĂ s. f. hormon lactogen din lobul anterior al hipofizei, care stimulează funcția corpului galben și lactația; luteotrofină. (< fr. prolactine) Vezi definitia »
UVEOSCLERÍTĂ s.f. Inflamație a uveei și a sclerei. (din fr. uvéo-sclérite) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z