Definita cuvantului poligamie
POLIGAMÍE s. f. Formă de căsătorie apărută o dată cu sclavia patriarhală, întâlnită și astăzi la unele popoare de religie mahomedană, în care un bărbat are dreptul să se căsătorească în același timp cu mai multe femei; situație în care se găsește un poligam. ♦ Infracțiune comisă de bărbatul căsătorit în același timp cu mai multe femei. – Din fr. polygamie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poligamie
SIFONĂRÍE, sifonării, s. f. Magazin, loc în care se încarcă și se vând sifoane (3). – Sifon + suf. -ărie. Vezi definitia »
HARPÍE / HÁRPIE s. f. 1. (mit.) monstru cu corp și cap de femeie, cu aripi de pasăre și gheare de leu. 2. (fig.) femeie rea, arțăgoasă și hrăpăreață. 3. specie de vultur din America de Sud și Centrală, răpitor puternic și feroce, care trăiește în pădurile din vecinătatea apelor. (< fr. harpie) Vezi definitia »
VASODILATÁȚIE s.f. (Fiziol.) Dilatare a vaselor sanguine, provocată de relaxarea musculaturii vasculare; vasodilatare. [Gen. -iei, var. vasodilatațiune s.f. / < fr. vasodilatation]. Vezi definitia »
PRELUXÁȚIE s. f. stare a unei articulații, prin malformații congenitale osoase, care predispune la luxație. (< fr. préluxation) Vezi definitia »
PSIHOGENÍE s. f. ansamblu de tulburări psihotice și nevrotice determinate de factori psihogeni. (< fr. psychogénie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z